Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Vastgoed upgraden en biobased bouwen centraal op vakbeurzen in mei

Wijzer worden en bruikbare contacten leggen, daar draait het er om!


Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn daar er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

Op bedrijfs- en productniveau kan dat bij de ongeveer 175 partners en exposanten. En vakinhoudelijk bij uitstek tijdens de tientallen presentaties, workshops, talkshows en debatten op de 3 hoofdpodia en in de praktijktheaters: ruim 125 sprekers delen daarbij hun kennis, mening en visie.

De beursvloer en de praktijktheaters

Op MONUMENT bemannen koplopers als Kokon Architectuur & Stedenbouw, SuperFOIL, Stucgilde, Lei Import en Monuscan als exposant een stand, op HOUTBOUW staan bedrijven als Dura Vermeer, Kebony, StructureWood, Natuurplus en Rothoblaas en op Renovatie & Transformatie geven bijvoorbeeld Inventum Technologies, Sempergreen, SDS, IsoBouw Systems en Kingspan Unidek acte de présence. Een breed en dur rijk aanbod van exposanten dus, die allen praktische en direct toepasbare oplossingen bieden.

Ook in de praktijktheaters is volop reuring, met op MONUMENT sessies van bijvoorbeeld Royal HaskoningDHV, Stichting ERM, OnderhoudNL en BOEi, op HOUTBOUW inbreng van onder meer BUVA en CLT Factory en op Renovatie & Transformatie presentaties van onder meer Zehnder Group Nederland, Nebest, Uretek Benelux  en Merford. Professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed kunnen zich via de gratis voorregistratie voor bijwoning aanmelden.  

Kennisprogramma: de hoofdpodia

Ook de programmering op de hoofdpodia is beter dan ooit sinds beursorganisator 54events hierop nog meer menselijke denkkracht losliet.

Zo staat men op het hoofdpodium van MONUMENT stil bij onder meer de erfgoedsector van morgen: hoe jong talent aan te trekken? Ook het vraagstuk ‘transformeren of slopen’ is prominent: financiering is cruciaal en klimaatadaptatie en verduurzaming worden de norm. Verder komen onder meer aan de orde het Ontzorgingsprogramma Verduurzaming Monumenten en de Omgevingswet.

Op de vakbeurs HOUTBOUW staat onder meer het belang van hout en biobased en hybride materialen centraal, net als duurzaamheid en circulariteit. Bouwbesluiten, aanbestedingseisen en wetgeving spelen een rol, maar ook de doelstellingen voor 2030, innovaties en hun voordelen voor gezondheid en welzijn, de noodzaak van omdenken en vernieuwen en de toepassing van houtbouw.

Op het hoofdpodium van Renovatie & Transformatie speelt onder meer de vraag hoe als Vereniging van Eigenaren te handelen in renovatietrajecten. Ook krijgen startups op het vlak van bijvoorbeeld circulair renoveren en artificial intelligence een podium, net als thema’s als prefabricage, het gebruik van biobased bouwmaterialen en het belang van energiebesparing.

Net als voor de sessies in de Praktijktheaters geldt, schrijven bezoekers zich ook voor de sessies op de hoofdpodia kosteloos in via de bezoekersregistratie.

Wie er was in 2023

De eerste editie van HOUTBOUW trok vorig jaar ruim 1300 bezoekers. Bouwers en aannemers vormden de grootste bezoekersgroep, gevolgd door architecten, adviseurs, en ontwikkelaars. MONUMENT en Renovatie & Transformatie trokken samen bijna 7000 bezoekers, waaronder ook veel bouwers en aannemers, adviseurs, ontwikkelaars, beheerders en architecten.

Voor wie een bezoek ook interessant is

Een bezoek aan het evenement is, naast de hierboven genoemde professionals, ook zeer interessant voor investeerders, fabrikanten, beleidsmakers, installateurs, opdrachtgevers, interieurbouwers, calculators, werkvoorbereiders, eigenaren van monumentaal vastgoed, energie-experts, schilders- en onderhoudsbedrijven, researchers, corporaties en overheden.

Tickets en standruimte

De vakbeurzen zijn toegankelijk alleen voor professionals en eigenaren van monumentaal vastgoed. Zij kunnen gratis hun ticket regelen via de website:

Let op: met een ticket voor één vakbeurs, bezoekt u gratis tevens ook de andere vakbeurzen.

Deelnemen als exposant

Deelnemen als exposant is ook nog mogelijk. Neem voor meer informatie daaromtrent contact op met 54events.

Ga terug