Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn daar er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

Volgens de Roadmap Meeteisen voor groene waterstofproductie zijn de producenten van de meetapparatuur aan zet, met de overheid en onderzoeksinstellingen.

Ook in samenwerkingen met universiteiten heeft de fossiele industrie alleen het eigen belang op het oog, waarschuwt Guus Dix, docent aan de Universiteit Twente.

Zoals bekend is het lastig om grote hoeveelheden waterstof mee te nemen, maar onderzoekers van de Universiteit Louvain-la-Neuve claimen een doorbraak.

Verruim de mogelijkheden voor samenwerking tussen bedrijven om de problemen op het elektriciteitsnet op te lossen. Dat is één van de conclusies uit het manifest Verduurzaming Bedrijventerreinen. Wij spraken met Richard Kleefman, programmamanager Programma Verduurzaming Bedrijventerreinen Nederland.

De noodzaak voor een evenwichtige aanpak in de energietransitie wordt benadrukt door Eneco's recente terugtrekking uit een project voor een collectief warmtenet in Utrecht, wat wijst op een dieperliggende zorg: de betaalbaarheid van energie voor consumenten.

Dit jaar kunnen ondernemers een nieuwe subsidie aanvragen voor investeringen in productielijnen voor het produceren van elektrolysers, batterijen en zonnepanelen.

Hoe kunnen energie-innovaties oplossingen bieden voor collectieve opslag, flexibilisering en warmte in het energiesysteem van de toekomst? En wat betekent de groeiende rol van energiegemeenschappen voor die innovaties? Bij die vragen staan we stil tijdens de innovatiemarkt op 7 maart 2024.