Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

BDR Thermea Group, moederbedrijf van onder andere ketelmerken Remeha, BAXI, De Dietrich en Brötje, bereidt zich voor op de eerste real-life proeven van ketels op zuivere waterstof voor commerciële toepassingen.

Voor het eerst kunnen wooncomplexen met collectieve cv-ketels zonder grote aanpassingen aan het aangiftesysteem vervangen worden door een hoog temperatuur lucht/water warmtepomp.

“Daar waar onze energie infrastructuur in de afgelopen 75 jaar is opgebouwd tot wat die nu is, zullen we de capaciteit ervan in de komende 25 jaar minstens moeten verdubbelen, misschien wel verdriedubbelen. Dat lukt niet met alleen een grote zak geld.”

De Innovative Energy Solutions Award was dit jaar voor Energiedamwand Nederland. In 2021 won de ICECUBE van het Nederlandse bedrijf Dutch Climate Systems (DCS). Hoe vergaat het hen een jaar later?

Nederland staat voor grote investeringen in de energie-infrastructuur. De afgelopen maanden laten niet alleen onze afhankelijkheid van gas zien, maar ook dat betaalbare en betrouwbare energievoorzieningen van cruciaal belang zijn voor iedereen.

Den Bosch was vorige week weer het jaarlijkse zakelijke middelpunt van de energietransitie in Nederland. Met als terugkerend thema Samenwerken in Transitie waren de Brabanthallen meer dan ooit de place to be voor iedereen die vanuit professioneel perspectief betrokken is bij de ontwikkeling en verduurzaming van gebouwd, mobiel en industrieel Nederland.

Naar schatting heeft ruim de helft van de kantoren in Nederland nog geen energielabel C of beter. Maar de tijd begint te dringen. Per 1 januari 2023 moeten kantoren aan deze nieuwe verplichting voldoen.

Innovatie in de energiesector vraag om investeringen. Maar hoe ziet het investeringslandschap eruit en met welke voorwaarden kun je waar aankloppen voor kapitaal?