Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

In een rondetafelgesprek gaat Anne Jaap Deinum (Federatie elektrotechniek Fedet) in gesprek met specialisten uit de branche over de (onmisbare) rol van elektrotechniek in de enorme uitdaging van verduurzaming waar we voor staan. Henry Lootens van de Stichting Gelijkspanning is er van overtuigd dat we van een wisselstroomnet gaan naar een gelijkstroomnet, met adapters voor apparaten die per se op wisselstroom moeten draaien.

Bedrijventerreinen kunnen vanwege onder meer hun enorme dakoppervlak een heel grote rol spelen in de energietransitie en zijn daarin eigenlijk onmisbaar, zegt Richard Kleefman van PVB Nederland (programma verduurzaming bedrijventerreinen). Kleefman is een van de sprekers van de kennissessie met de titel ‘Verduurzaming van bedrijventerrein: samenwerken aan de toekomst’. In totaal gaat het in Nederland om circa 3800 bedrijventerreinen.

Stap in de wereld van energie-efficiëntie met Ronald de Zwart en Werner Vink. Ze delen hun expertise over het ontsluiten van energiedata en het gebruik van het WEii-protocol om daadwerkelijke energieprestaties van gebouwen te berekenen. Dit protocol biedt niet alleen inzicht aan klanten, maar helpt ook bij effectievere handhaving en energiebesparing.

In een tijd waarin de Nederlandse energie-infrastructuur wordt geconfronteerd met groeiende uitdagingen, zoals de groeiende elektrificatie en duurzame energieopwekking, spelen twee vooraanstaande experts een cruciale rol. Michiel van Bruggen en Peter van Duijsen zijn de drijvende krachten achter de zoektocht naar oplossingen om vraag en aanbod in balans te houden.

De Energiedamwand is een ontwikkeling van CRUX Engineering BV en Gooimeer BV waarin de in Nederland veelvuldig toegepaste stalen damwand wordt ingezet als bron van duurzame energie.

Als aannemer of installateur verduurzaamt u woningen of panden voor uw klanten. Grote kans dat deze klanten bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld isolatiemaatregelen, een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen. Op de Vakbeurs Energie geven onze RVO-adviseurs een presentatie en zijn we beschikbaar voor vragen in de RVO-stand.

De maatschappelijke duurzame wind waait mee, en termen als flexibilisering en smart energy systems hoor je steeds vaker voorbijkomen. Wat verstaan we bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) precies onder flexibilisering op het net, oftewel ‘flex’? En welke innovatieve oplossingen bestaan al om de klimaatdoelen te behalen?

Dynamische energietarieven zijn momenteel een hot item. Dynamische contracten gaan volgens Walter Hulshorst van Smart Energy NL zorgen voor een andere balans op het net en dynamiek in verduurzaming.