Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Klimaat en Energie minister Rob Jetten heeft op 25 januari het Nationaal Actieplan Energieopslag in ontvangst genomen van Energy Storage NL (ESNL).

Als we alle duurzame energie die we in Nederland produceren achter elkaar zouden inzetten, zou deze dit jaar op 2 maart volledig opgebruikt zijn.

Overschotten aan elektriciteit omzetten naar warmte en in de bodem opslaan, maakt dat meer duurzaam opgewekte energie kan worden gebruikt en het elektriciteitsnet wordt ontlast. Het project COHEASY van KWR onderzoekt twee casussen en presenteert de resultaten op 13 maart.

Slechts iets meer van de helft van de kantoorgebouwen voldoet aan het verplichte label C dat per 1 januari verplicht is. De 45% die er niet aan voldoet, is hiermee in overtreding.

Energie uitwisselen met de buren is al technisch mogelijk en helpt om het elektriciteitsnetwerk te ontlasten. Steeds meer energie wordt decentraal opgewekt.

In deze maandelijks terugkerende rubriek vertellen specialisten uit de branche over de (onmisbare) rol van elektrotechniek in de enorme uitdaging waar we als Nederland voor staan. Anne-Jaap Deinum (foto) en Matty Hummelink, respectievelijk directeur en voorzitter van de Fedet, bijten het spits af.

Smart Energy NL, kennispartner van Vakbeurs Energie, organiseert op 22 maart een themamiddag over Local Smart Grids. De middag vindt plaats bij The Green Village, een fieldlab voor duurzame innovatie in de stedelijke omgeving van de TU Delft.

Nederlandse bedrijven behoren tot de wereldtop als het gaat om de ontwikkeling van waterstoftechnologie.