Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Bedrijven in de technologische industrie zijn volgend jaar waarschijnlijk veel meer kwijt aan energiekosten. Volgens inkoopcombinatie Energy Services stijgt de stroomrekening volgend jaar met een factor vier.

Bijna de helft van de elektriciteit die Nederlanders in juni gebruikten is duurzaam opgewekt. Dat is een record, meldt energieleverancier Zonneplan na een analyse.

Met behulp van 200 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds kan NieuweWarmteNu! (NWN!) 26.000 huizen en gebouwen en ruim 800 hectare glastuinbouw van het aardgas af halen.

VITBouw Installatietechniek uit Hoevelaken krijgt 50 duizend euro van de gemeente Amersfoort om het innovatieve idee voor een energieschutting te kunnen opschalen.

De gemeente Utrecht wil met meer zonnepanelen en slimme netoplossingen in 2030 drie keer zoveel zonne-energie opwekken als nu. Bedrijven met grote daken worden verplicht daar zonnepanelen op te leggen.

Het aandeel hernieuwbare energie op het totale energieverbruik in Nederland is vorig jaar gedaald, zo meldt het CBS.

In Lochem begint in september 2022 een wereldwijd unieke waterstof-pilot met vrijstaande monumentale panden die allen bewoond zijn.

Isolatie is op dit moment een betere  manier om de energierekening te verlagen dan de aanleg van zonnepanelen. De levertijden voor zonnepanelen zijn ondertussen zo lang dat ze pas volgend voorjaar geld gaan opleveren.