Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

"Praat consumenten nou niet aan dat de warmtepomp de grote piekbelaster is, maar neem huiseigenaren juist mee in het leveren van een bijdrage aan de energietransitie."

Inventum bracht in 1989 als eerste een ventilatiewarmtepompsysteem op de Nederlandse markt. “Dat heeft de laatste tien, vijftien jaar een enorme vlucht genomen. Daar heeft de energietransitie zeker invloed op gehad”, zegt Jean Paul Vonk, Manager Product Management.

Met kennisdeling en expositie van vrijwel alle relevante innovaties in de markt, brengt Vakbeurs Energie in een schat aan inzicht en oplossingen naar uw professionele belevingswereld. Zo’n 450 organisaties zijn betrokken. Van 15 t/m 17 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

Volgens inhoudelijk directeur Marc Londo en programmaleider gebouwde omgeving Emmy Post van de NVDE wordt het met de ruimte op het net nooit meer wat het was.

Bedrijventerreinen staan voor grote verduurzamingsvraagstukken. Denk aan de energietransitie, netcongestie en nieuwe klimaatregels, maar ook aan regenwateroverlast en ruimtegebrek.

“Netcongestie is in de afgelopen jaren een toenemende rol in onze corebusiness gaan spelen”, vertelt commercial manager projects & business development Zef Jansen van Bredenoord.

Bedrijven en instellingen moeten verduurzamen en elektrificeren. Maar hoe doe je dat, in een situatie waarin het elektriciteitsnet tegen haar grenzen aanloopt?

Onlangs heeft de gemeente De Wolden, samen met gemeente Hoogeveen, afspraken ondertekend met RENDO die moeten bijdragen aan de uitwerking van de energietransitie.