Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Wat traditionele gebouwautomatisering betreft, is er voor de meeste ondernemers niets nieuws onder de zon. Het nut van bewegings- en aanwezigheidsmelders en CO2-sensoren wordt massaal onderkend.

Gebouwautomatisering zou er volgens Martin Eijsink, Managing Director bij Finder Relais, voor moeten zorgen dat je geen omkijken hebt naar het functioneren van het gebouw.

Gebouwautomatisering is wat Siemens Nederland betreft niet alleen gebonden aan de installaties ín een gebouw. Kijkend naar onder meer de dynamiek in de energiemarkt en de noodzaak tot verduurzaming, gaat het ook over met welke energie men een gebouw werkbaar maakt.

Seizoensopslag is een mooie oplossing voor partijen die duurzaam én zelfvoorzienend willen zijn, maar kent ook een langjarige businesscase. “Een grote opslag is relatief kostbaar, rekening houden met een terugverdientijd van vijftien tot twintig jaar is reëel.”

Energy Storage NL verhelpt knelpunten die een succesvolle energietransitie in de weg staan. “Vergeleken met de gasreserves in Groningen en de olievelden in Pernis staan de zoutcavernes en ook de bovengrondse opslag van duurzame moleculen nog in de kinderschoenen. Hierdoor staat de verduurzaming van ons energiesysteem en industrie onder druk.”

Met de komst van steeds meer grote windparken en het voorlopige bestaan van de salderingsregeling waarmee de toepassing van zonnepanelen voor de particulier nog steeds interessant is, krijgen netbeheerders een steeds grotere uitdaging om de pieken in het elektriciteitsnet aan te kunnen. “Ja, seizoensopslag is nodig, maar er is geen sprake van een golden bullet die alles in één keer oplost.”

Exposant Elestor gelooft dat een schoon en duurzaam energiesysteem de komende jaren de kern van de samenleving gaat vormen. “Bij een goede verhouding tussen zon, wind en goede batterijen is seizoensopslag op systeemniveau een niet bestaand probleem.”

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn daar er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.