Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

Smurfit Kappa Roermond Papier werkt al jaren aan het verminderen van energieverbruik, en daarmee de CO2-uitstoot van het bedrijf. "Het laaghangend fruit is al geplukt. Projecten die nu lopen hebben een langere terugverdientijd en zijn steeds minder rendabel. De Energie-investeringaftrek (EIA) is essentieel om deze projecten uit te voeren."

“Samen met Studio M10, Goudstikker de Vries, hebben wij een integrale oplossing gevonden voor de vraag die er lag voor de flats in de Gestelse buurt van Brabant Wonen. Flat 1, een start van een serie appartementengebouwen voor sociale huur."

Elke werkdag een gerenoveerde woning, met als doel: een energieneutrale woningportefeuille in 2050.  De praktijk loopt iets anders, Marien Schouls  is programmamanager Duurzaamheid bij Woonconcept en neemt u mee in zijn reis.

De kosten-batenafweging van verduurzamingsinvesteringen door de corporatiesector en de rekenkern (ontwikkeld door TU Eindhoven). “De rekenkern. Verduurzaming van bestaande woningen aan de hand van dynamische modellen en een supercomputer om energietransitie goedkoper en kwalitatief beter te maken. Voor individuele woningen en brede uitrolbaarheid ten behoeve van standaardisatie.”

Hybride installaties zijn een spijtvrije oplossing voor woningen in wijken waar het gasnet niet binnen 15 jaar vanaf nu verwijderd wordt. Hierdoor ontstaat meteen een flinke reductie van aardgasverbruik en daarmee uitstoot van CO2. Plus een fors voordeel voor de bewoner in de vorm van de lagere energierekening.

Architect Reimar von Meding vertelt op 12 oktober tijdens de Corporatiedag Energietransitie tijdens de Vakbeurs Energie hoe de verduurzaming van bestaand vastgoed sneller en goedkoper kan. De directeur van architectenbureau KAW stond aan de basis van de Reimarkt-formule, waarmee ondertussen meer dan 4000 corporatiewoningen zijn verduurzaamd.

Als partner van Vakbeurs Energie verloot energie-opleider PHOE een opleiding naar keuze, als prijs bij een verloting onder de bezoekers van hun workshop tijdens de beurs.

Medeauteur van het Fit for 55 klimaatmaatregelenpakket van de Europese Commissie Diederik Samsom licht komende dinsdagochtend, tijdens de opening van Vakbeurs Energie 2021, onderdeel van de Nationale Energie Week, als digital keynote spreker dat pakket toe. Maxime Verhagen, Doekle Terpstra, Marjolein Demmers, Steven van Eijck en Theo Henrar gaan er daarna on stage over in gesprek.